Snow in action

Benieuwd wat wij voor gave dingen bij onze klanten doen? Lees snel verder!

Puppet-omgeving
"Voor een overheidsorganisatie heb ik de bestaande Puppet-omgeving gemoderniseerd en gekoppeld aan git/gitlab. Hierdoor is het voor de organisatie mogelijk om geautomatiseerd wijzigingen te doen binnen de gitlab webinterface, welke automatisch worden gedistribueerd naar de Puppet machine, en vervolgens naar de machines. Hierdoor is het beheer en overzicht eenvoudiger geworden." (Project uitgevoerd door Remko, Unix, Netwerk & Security Specialist.)

DDoS-filter en IPv6
"Bij een van onze klanten heb ik een BGP koppeling gemaakt met het grootste anti-DDoS filter van Nederland. De klant kan nu bij een DDoS-aanval hun internetverkeer door de DDoS-filtering laten lopen en krijgen dat verkeer daarna 'schoon' terug. Deze wijziging heb ik gecombineerd met het implementeren van IPv6 op de internetverbinding, om zo helemaal 'toekomstbestendig' te zijn." (Project uitgevoerd door Onno, Netwerk Specialist.)

Security issue
"Tijdens de interne migratie, om TLSv1.0 uit te faseren, stuitte ik op een Python web applicatie die met root privileges en in debug modus draaide op de SaltStack servers. Dit betekende dat een mogelijke aanvaller, die de applicatie wist te crashen, toegang had tot tienduizenden servers. Ik heb de klant toen met een passende oplossing geholpen." (Project uitgevoerd door Jasper, Unix en Security Engineer en OpenBSD developer.)