Missie

Snow richt zich op Unix, Linux en opensource software. Al ruim twintig jaar is Snow een leidend kenniscentrum met de nadruk op technologie en kwaliteit. Snow creëert een brug tussen klanten en consultants. Klanten kunnen een heldere, zakelijke benadering verwachten van hun praktische behoeften. Consultants vinden een informele sfeer waar hun technische expertise en ontwikkeling centraal staan.

Kennisgebieden

De consultants en engineers van Snow zijn specialisten op de kennisgebieden system management & integration, architecture, networking, security, cloud, containers en automation. Binnen deze kennisgebieden worden onder andere normen geformuleerd voor de certificering van onze consultants.

Als opdrachtgever profiteert u van de uitgebreide en up-to-date, technische kennis die onze consultants combineren met kennis over project- en beheermethoden als Agile, Scrum, Prince2 en ITIL. Daarnaast wordt voortdurend aandacht besteed aan professionele vaardigheden. Een consultant van Snow heeft oog voor techniek én voor de klantorganisatie.

Met de Snow Academy wordt geïnvesteerd in training en opleiding. Alleen met state-of-the-art kennis kunnen we topkwaliteit leveren. Naast trainingen organiseren consultants zelf meetups en workshops bij Snow, waarbij klanten ook van harte welkom zijn. U vindt het programma op onze meetup-pagina!

“Snow and The Linux Foundation recently started a training partnership. I am impressed by the resumes of the instructors, which show a lot of professionalism and technical expertise.”
Klaus, Director Business Development bij The Linux Foundation

Klanten

Snow werkt onder andere voor Nederlandse top-200-bedrijven. Ook technisch georiënteerde instellingen als internet providers en wetenschappelijke instituten zijn klant bij Snow. Deze organisaties zoeken hooggekwalificeerde ondersteuning bij het beheer van hun IT-infrastructuur en bedrijfsapplicaties. Snow levert consultancy, totaaloplossingen en middellange- tot langetermijn-outsourcing van IT-expertise.

Huidige projecten zijn bijvoorbeeld:

  • het ontwerpen en uitvoeren van een migratie van fysieke servers naar het Google Cloud Platform, waarbij gebruik gemaakt wordt van Salt Cloud
  • het bouwen van een schaalbare private OpenStack Cloud met Ceph-storage, waaraan hoge beschikbaarheids- en veiligheidseisen gesteld worden
  • het schrijven van Ansible playbooks om applicaties te deployen naar Azure
  • het migreren van het bestaande hostingplatform naar een Kubernetes-omgeving voor het verbeteren van de flexibiliteit
  • het anonimiseren van data middels ElasticSearch om de klantorganisatie GDPR-proof te maken
  • het verbeteren van de Jenkins-inrichting binnen een DevOps-team, daarnaast wordt er een migratie doorgevoerd van Scientific Linux6 naar CentOS7

“Mijn huidige opdracht verbetert niet alleen de infrastructuur van de klant, maar heeft ook een directe, positieve impact op de Nederlandse maatschappij. Dit laat voor mij het belang van kwalitatief, hoogwaardige IT zien.”
Jeroen, consultant

Doelen

De trainingsmogelijkheden zijn de afgelopen jaren opgeschaald met bijna wekelijks een RedHat-, SUSE- of Linux Foundation-training, en workshops over onder andere IoT, Salt en AWS. Daarnaast zijn examenlokalen ingericht en bieden we studieavonden aan. Niet alleen Snowers, maar ook collega’s van klanten maken gebruik van deze faciliteiten!

Snow blijft innoveren. Voor 2019 zijn nieuwe doelen geformuleerd:

  • Het uitbreiden en verhuizen van de Snow Academy trainingslokalen
  • Het vergroten van de hoeveelheid IT-opleidingsplekken
  • Het verder verduurzamen van Snows hoofdkantoor en wagenpark
  • Het uitvoeren van pilots als voorbereiding op productontwikkeling

“We streven altijd naar groei in mensen en omzet. Echter, dit gaat nooit ten koste van het individu en de kwaliteit, die we aan klanten leveren.”
Chris, algemeen directeur Snow B.V.